07-09-2017: Know how – Koel efficiëntie

Pro XS heeft alle know how (kennis) in huis om een hoog kwalitatief bouwwerk neer te zetten op het gebied van geconditioneerde ruimtes. Om zo efficiënt mogelijk om te kunnen gaan met de energie, komen er meerdere belangrijke dingen bij kijken. Hierbij moet u denken aan het volledig afsluiten van de ruimte, zodat gekoelde lucht niet kan ontsnappen. Er worden  verscheidene hoogwaardige materialen gebruikt om de ruimte af te sluiten.
Dit zal uiteindelijk resulteren in lagere energiekosten om de geconditioneerde ruimte stabiel en op de  gewenste temperatuur te houden.

Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de luchtcirculatie, zodat er altijd zowel in de geconditioneerde ruimte als boven de geconditioneerde ruimte verse lucht circuleert. Hierdoor voorkomt u schimmels en andere gebreken die ontstaan door weinig tot geen circulatie van de lucht. Vooral binnen de voedingsindustrie is dit een belangrijk aspect, omdat daar zeer nauwkeurig op de hygiene gelet met worden. Wij richten de circulatie van die lucht zo in dat het niet ten koste zal gaan van de temperatuur binnenin de geconditioneerde ruimte. Wij nemen dit aspect ook altijd mee in de  voorafgaande gesprekken met de klant.